Workshop Future360°

 för företag och organisationer som vill ligga i framkant.

Världens mest värdefulla kunskap

I en värld med en ökande förändringshastighet finns det inget viktigare för beslutsfattare än att förstå vad som händer och varför det går så snabbt. Det går inte att förutspå framtiden, men det går att förstå den. Vi ger er en gemensam förståelse så ni tillsammans kan undvika hot och se möjligheterna före andra.

Målgrupp
Future360° är anpassad för styrelser, ledningsgrupper och andra team som har en beslutsfattande funktion och som vill ligga i den yttersta framkanten. Workshopen passar bra för strategidagar och andra tillfällen som fokuserar på vision och det längre perspektivet.

Upplägg
Workshopen består av en interaktiv föreläsning med gemensam diskussion följt av att ni får prova på den senaste tekniken med Hololensglasögon från Microsoft. Till detta kan ni om så önskas att addera fördjupade insikter med ett skräddarsytt upplägg och möjligheten att prova på fler teknologier som t.ex. 3D-printing, virtuell verklighet, m.m.

 

Interaktiv föreläsning: Digitalisering är bara början

Det går nu att se vad digitalisering gör med varor, tjänster och hela branscher, och vad vi ser är att digitaliseringen är bara början. När något blir digitaliserat ökar förändringstakten kraftigt och fem tydliga steg följer: Deceptive, Disruptive, Demonetized, Dematerialized och Democratized.

Den som inte hänger med kan gå en svår framtid till mötes, för utvecklingen går inte bara snabbt den går snabbare och snabbare. Det naturliga för oss människor är att tänka linjärt och tro att morgondagen kommer se ut nästan precis som gårdagen. Men den tekniska utvecklingen är inte linjär, den är exponentiell. Skillnaden på om du tar 30 linjära steg på en meter och 30 exponentiella steg är en miljard meter.

Blockbuster förstod alldeles för sent kraften i Netflix och gick i konkurs. Kodak uppfann digitalkameran, men satsade istället på kamerafilm och utkonkurrerades av Instagram. Förändringen kommer till alla branscher, men utgör inte bara ett hot. Nya möjligheter öppnas – för de som ser förändringen i tid och hinner agera på den.

För drygt 10 år sedan var en miljard människor online. Nu är det över 3,5 miljarder. Inom ett fåtal år kommer nästan hela mänskligheten ha tillgång till internet. Vi får tillgång till ännu fler idéer, ännu fler kunder, ännu mer information.

För att framgångsrikt kunna navigera i denna tid av enorm förändring krävs en förståelse om drivkrafterna bakom utvecklingen och ett nytt sätt att tänka.

Föreläsningen ger bland annat

  • En grundläggande förståelse vad som driver den digitala utvecklingen och varför det går så snabbt.
  • Inblick i de tekniker som skapar stora förändringar: augmented reality, artificiell intelligens, virtual reality, självkörande bilar, drönare, 3D-printing, bitcoin, m.fl
  • Ett mindset med fem tillvägagångssätt för att lyckas i en tid med accelererande förändringshastighet.

Upplev tekniken: Hololens

AR,  Augmented Reality, är bland de tekniker som förväntas få stor genomslagskraft inom en snar framtid och många menar det kommer medföra lika stora förändringar som Smartphonen har gjort. I workshopens andra del får deltagarna själva uppleva kraften med att se världen genom Hololensglasögon utvecklade av Microsoft.

Deltagarna på Future360 workshop ser in i framtiden
Sven Hagströmer och Sten Tolgfors är några som har provat på att se in i framtiden på Future360

Det praktiska

Tid
Interaktiv föreläsning med gruppdiskussion inklusive prova på Hololens : 2 timmar. 
Endast föreläsning: 45 min

Antal

Upplägget är anpassat för upp till 15 personer, men går att utforma för större grupper.

 

Plats
Workshopen sker antingen på ert kontor eller i futuristiska lokaler mitt i Stockholm city.

Så bokar du workshopen “Future360°”

Det ska vara enkelt och smidigt att boka hos oss. Steg ett är att skicka en förfrågan via nedan formulär eller till contact@future360.se Har ni inte valt datum ännu är möjligheten större att vi kan, men oavsett får ni snabba svar och utifrån det går vi sedan vidare och kommer överens om allt det praktiska.

Läs gärna om vad våra kunder tycker om workshopen

Förfrågan